Museum RockArt

Een verouderde website die toe was aan een nieuw jasje, met vernieuwende integraties en functionaliteiten.

Evin Tron

Strateeg

Eva Trice

Creative

Devlin Tempo

Developer

Bovenstaande Masters hebben deze held geholpen in het realiseren van hun droomwebsite

Over RockArt museum

Museum RockArt verzamelt, beheert, conserveert, digitaliseert en presenteert het cultureel erfgoed van de (inter)nationale muziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden. De geschiedenis van Museum RockArt gaat terug naar augustus 1994. Toen werd de eerste stap gezet met de oprichting van de stichting Rock & Art Hall of Fame Holland. Na 10 jaar van 7 dagen per week door het land crossen werd er een omvangrijke collectie opgebouwd en een enorm netwerk wat resulteerde in de opening van Museum RockArt op 17 oktober 2004. Nog dagelijks wordt de collectie uitgebreid.

Aantrekkelijke website met slimme webshop

Tijdens onze strategiesessie kwam naar voren dat Museum RockArt op zoek was naar een 2.0 versie van hun huidige website. Deze website was gedateerd en verouderd en weerspiegelde niet meer het gevoel wat zij uitdragen. Er moest gekeken worden naar de merkwaarden en visie die het museum wilde uitdragen naar de doelgroep. Daarbij kwamen een aantal wensen naar voren zoals een tof design en functionele webshop inclusief geavanceerd voorraadsysteem. Wij hebben hier de doelgroep bepaald, doelen vastgesteld en een plan van aanpak opgemaakt.

Creative sessie

Doelen bepalen

Plan van aanpak

Vintage rock design

In het voortraject zijn er 3 stijlen ter spraken gekomen die geassocieerd konden worden met het rock thema. Zo hebben we gekeken naar pop-art, moderne stijl en vintage rock. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een vintage rock thema. We hebben voornamelijk veel focus gelegd op de details en de klantervaring over de volledige breedte.

"Een fijn team! Duidelijk uitleg en toelichting met een prima resultaat!”

Jacqueline Schut

Technische uitdagingen en geoptimaliseerde code

We hebben samen met RockArt gekeken naar welke integraties er wenselijk waren. Deze hebben we geheel naar wens in de custom website geïntegreerd. Hierin waren de belangrijke pijlers: gebruiksgemak, weinig clicks en duidelijke navigatie.

Toegepaste integraties

Welk verhaal mogen onze Masters met jou vertellen?

Evin Tron

Merkstrategie

Eva Trice

Creative

Devlen Tempo

Developer

Corty Wiper

Copywriter

Merat King

Online Marketeer

Nat Stasis

Support

Of laat je adviseren.

Bjørn Bekkers

Projectmanager

Valentijn Smit

Creative Lead