Museum RockArt​

Een verouderde website die toe was aan een nieuw jasje, met vernieuwende integraties en functionaliteiten.

Evin Tron
Helder verhaal
sessie

Eva Trice
Webdesign

Devlen Tempo
Webdevelopment

Nat Stasis
Onderhoud

Over Museum Rockart

Museum RockArt verzamelt, beheert, conserveert, digitaliseert en presenteert het cultureel erfgoed van de (inter)nationale muziekgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden. De geschiedenis van Museum RockArt gaat terug naar 1994. Na 10 jaar door het land crossen werd er een omvangrijke collectie opgebouwd en een enorm netwerk wat resulteerde in de opening van Museum RockArt in 2004. Nog dagelijks wordt de collectie uitgebreid.

Aantrekkelijke website met slimme webshop

Tijdens onze Helder Verhaal Sessie kwam naar voren dat Museum RockArt op zoek was naar een 2.0 versie van hun huidige website. Deze website was gedateerd en verouderd en weerspiegelde niet meer het gevoel wat zij uitdragen. Er moest gekeken worden naar de merkwaarden en visie die het museum wilde uitdragen naar de doelgroep. Daarbij kwamen een aantal wensen naar voren zoals een tof design en functionele webshop inclusief geavanceerd voorraadsysteem. Wij hebben hier de doelgroep bepaald, doelen vastgesteld en een plan van aanpak opgemaakt.

Helder verhaal sessie

Plan van aanpak

Doelen bepaald

Vintage rock design

In het voortraject zijn er 3 stijlen ter sprake gekomen die geassocieerd konden worden met het rock thema. Zo hebben we gekeken naar pop-art, moderne stijl en vintage rock. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een vintage rock thema. We hebben voornamelijk veel focus gelegd op de details en de klantervaring over de volledige breedte.

Technische uitdagingen en geoptimaliseerde code

We hebben samen met RockArt gekeken naar welke integraties er wenselijk waren. Deze hebben we geheel naar wens in de custom website geïntegreerd. Hierin waren de belangrijke pijlers: gebruiksgemak, weinig clicks en duidelijke navigatie.

Toekomstgericht

Pixxels is de vaste website partner van Museum RockArt. Dit betekent dat wij de website updaten en aanpassen waar nodig. Met ons onderhoudscontract hoeft Museum RockArt zich nergens meer zorgen om te maken en denken wij altijd mee om de website te verbeteren!

“Een fijn team! Duidelijk uitleg en toelichting met een prima resultaat!”

-Jacqueline Schut

DesignAanbiedingen

Wil jij ook een kick-ass website?

Pixxels
Pixxels