Dierencoalitie Stemwijzer

Een stemwijzer voor de verkiezingen van 2021. Speciaal ingericht op standpunten voor het dierenwelzijn.

Evin Tron

Strateeg

Eva Trice

Creative

Devlin Tempo

Developer

Bovenstaande Masters hebben deze held geholpen in het realiseren van hun droomwebsite

Met de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 in zicht, hebben de dierenbeschermingsorganisaties van de Dierencoalitie de handen ineengeslagen om kiezers met een hart voor dieren te helpen met hun keuze. Met behulp van veertien stellingen kregen zij inzicht in de dierenkandidaten op de verkiezingslijsten van verschillende politieke partijen.

Wij hebben voor deze website een verfrissend ontwerp opgeleverd en een innovatieve custom WordPress ontwikkeld.

Visueel aantrekkelijke stemwijzer

In de strategiesessie met de Dierencoalitie is er vooral gekeken naar het beoogde doel van de website: het informeren over de standpunten van de politieke partijen met betrekking tot dieren. Voor vele kiezers was het niet duidelijk wat deze standpunten waren. We hebben daarom voorgesteld om een stemwijzer te maken waarbij de persoonlijke voorkeuren van losse politici naar voren kwamen.

Structuur bepaling

Doelen bepalen

Visuele stijl

Toegankelijk design

Omdat de website voor elk persoon die wilde gaan stemmen toegankelijk moest zijn, is er gekozen voor een clean en simpel design. Het moest in één oogopslag duidelijk zijn dat het om een website ging die betrekking had tot dieren. Verder moest de bezoeker zo min mogelijk afgeleid worden tijdens het kiezen van hun voorkeurstellingen.

We hebben enorm plezierig samengewerkt met Pixxels!

De Dierencoalitie

Een slim stellingen-systeem

Door een slim stellingen-systeem in te bouwen konden gebruikers hun voorkeuren aangeven en daardoor een lijst krijgen van politici waar ze mee matchen. Daarnaast had elke politici een eigen pagina waar ze hun standpunt van de stellingen konden beargumenteren en delen. Ook hebben wij een filtersysteem ingebouwd waardoor het voor de bezoeker snel duidelijk is welke politici bij welke partij hoorde.

Toegepaste integraties

Welk verhaal mogen onze Masters met jou vertellen?

Evin Tron

Merkstrategie

Eva Trice

Creative

Devlen Tempo

Developer

Corty Wiper

Copywriter

Merat King

Online Marketeer

Nat Stasis

Support

Of laat je adviseren.

Bjørn Bekkers

Projectmanager

Valentijn Smit

Creative Lead